Tablå

09:00
UR Samtiden
15:00
00-talets USATv-serierna som lockar. Band of Brothers, Simma lugnt Larry, och Vita huset. Del 2 av 8. UR.
15:45
Meditation på receptKan meditation vara ett komplement till modern medicin? Kan mindfulness bromsa åldrandet? Hjärnforskare, biologer och läkare har gjort oväntade positiva upptäckter. Franskt vetenskapsprogram från 2017. UR.
16:40
Vita vidderHans får ploghaveri och både Stein Eivind och Lena sliter med att få bilister över fjället. I ett land med långa vintrar och stora avstånd är snöröjningsmanskapet en yrkesgrupp som alla är beroende av. I den spektakulära, men också extrema och skoningslösa naturen i Finnmark i nordligaste Norge arbetar bl.a. Stein Eivind, Lena och Hans med snöröjning. Del 2 av 6:
17:20
Asiens nationalparkerKinabatangfloden i Borneo. Vi besöker ett barnhem för föräldralösa elefantungar, bjuder näsapor på pannkakor och försöker flytta en motsträvig elefant. Tysk serie från 2018. Del 2 av 5. UR.
18:05
Dox: I huvudet på SchakalenI två decennier var han världens mest fruktade terrorist. Från början var han idealist, men under täcknamnet Carlos - eller Schakalen - utvecklades Illich Ramirez till en hänsynslös och grym mördare, Vad drev honom? Journalisten Sophie Bonnet får som första journalist en intervju i fängelset. Efter fyra år av samtal berättar hon Schakalens historia.
19:20
Omöjliga järnvägarPå räls i stan. Seriestart. Från en inverterad monorail i Tyskland, via en speciell godsjärnväg i New York, till Londons episka Crossrail-projekt, upptäck hur geniala järnvägsteknik hjälper till att hålla våra städer. Brittisk serie från 2017. Del 1 av 6. UR.
20:10
Galapagosöarnas unika djurlivLiz Bonnin och forskarteamet reser söderut till de äldsta öarna i Galapagos. På ön Isabela stiger Liz ner i en spektakulär lavagrotta, vars dolda värld kan ge nyckeln till att bebo andra planeter. På resans sista destination, Santa Cruz, ställs hon öga mot öga med effekterna av människans påverkan på naturen: invasiva arter tränger ut inhemska och jättesköldpaddornas rörelsemönster rubbas av människans bosättningar. Del 3 av 3.
21:00
Medelhavet med Simon ReeveMarocko, Spanien och Frankrike. Resan runt Medelhavet börjar närma sig sitt slut för Simon Reeve. Denna gång besöker han Marocko, Spanien och Frankrike. Medelhavsregionen lockar en tredjedel av världsturismen och antalet besökare beräknas öka till en halv miljard per år i slutet av nästa årtionde. Del 4 av 4. UR.
22:00
Design för ett bättre livDrömmen om att åka snowboard. Seriestart. Kan ett kreativt team hjälpa personer med sjukdomar och funktionsvariatoner att förverkliga sina drömmar? 3d-skrivare, robotik och maskininlärning kombineras med gammal hederlig uppfinningsrikedom. Brittisk serie från 2018. Del 1 av 4. UR.
23:00
Bög i Tel AvivLivet bland några homosexuella vänner i Tel Aviv som har att förhålla sig till både den nationella och sexuella identiteten. Vi möter Khader som är muslim och hans judiska pojkvän David. Fadi, som är mycket engagerad i palestiniernas situation och blir kär i en judisk kille. Och Naeem, som slutligen hittar ett sätt att berätta för sina föräldrar att han aldrig kommer att flytta hem till byn och gifta sig. UR.