Tablå

06:00
Den stora älgvandringen slow tvI flera tusen år så har älgarna vandrat samma leder för att komma till sommarens rika betesmarker. Vi följer älgarnas vandring i direktsändning från Junsele.
14:00
UR Samtiden14:00 Läsande förebilder spelar roll - eller? 14:45 Medling i konflikter mellan elever. 15:20 Inkludering i praktiken. 16:10 Upptäck tjejer med adhd innan det är för sent. UR.
17:00
Övergivna rumLikt "urban explorers" söker Jan Elhøj och Morten Kirckhoff upp övergivna platser och dokumenterar dem med sin kamera. Denna gång: I Dyrehaven norr om Köpenhamn ligger Taarbæk fort, ett militärfort som övergavs och täcktes med jord 1969. Här har ingen varit inne på över 40 år.
17:20
Attenboroughs levande ljusI nattens mörker och havens djup finns varelser som skapar sitt eget ljus, för sina egna syften. Jubilaren David Attenborough har vid 90 års ålder sett det mesta i naturen. Ändå blir han helt fascinerad när han går på upptäcktsfärd i mörkret.
18:20
Enastående människorÖverlevnad. Steve har injicerat sig med gift från dödliga ormar i nästan 30 år. Wim har lärt sig klara extrem kyla. Läkaren Gabriel Weston visar hur unika människor kan ge nya insikter om människokroppen. Brittisk vetenskapsserie från 2017. Del 2 av 6. UR.
19:20
Antikens försvunna städerAten är demokratins vagga och en stad byggd för att hylla gudar. Här finns många lager av stadens historia som fortfarande är outforskade. Följ med till antikens mest undangömda hemligheter, i en stad fylld av mytologisk symbolik.
20:10
Lejonens återkomst till Rwanda
När Rwanda försöker bygga upp landet efter det förödande inbördeskriget ingår också att återskapa de nationalparker som en gång fanns. Även de djur som levde där ska återinföras och nu har turen kommit till lejonen.
21:00
Dokument utifrån: Bye Bye Britain!När britterna röstade för att lämna EU var det nog ingen som kunde föreställa sig det kaos som skulle uppstå. Under de två år som förhandlingarna pågått har filmaren Alain de Halleux fått följa EU:s chefsförhandlare Michel Barnier i hans försök att få fram villkoren för ett ordnat brittiskt utträde. Det här är skildringen av det dramatiska spelet bakom kulisserna. Belgisk dokumentär från 2019.
22:35
Ritualer i världenLivets cykler. Seriestart. Våra olika ceremonier tar oss genom livets stadier; födsel, giftermål och död. I sydvästra Kina bär tonåringar av Miaofolket säregna peruker gjorda av sina förfäders hår flätat runt stora horn av trä. Brittisk serie från 2018. Del 1 av 4. UR.
23:25
Byta liv på provVad händer när du plötsligt får leva en annan människas liv? Två pappor från varsin sida av jordklotet släpps ner i varandras verklighet. John, en överarbetad brandman från Essex, får byta liv med George, vars liv som bonde i Malawi är en konstant oro över bristen på vatten och farmens överlevnad. Och de inser båda att de befinner sig vid vägskäl i livet, en insikt om att jobbet har tagit all tid från familj och fritid. Del 1 av 6. Från bonde I Malawi till brandman i Essex.
00:20
Bad hombresVilka är de "bad hombres" som Donald Trump vill hålla borta genom att bygga en mur mot Mexiko? En journalist möter latinamerikaner på båda sidor av gränsen. Han möter också en amerikansk nationalsocialist som jagar migranter på sin fritid. Holländsk dokumentär från 2017. UR.