Tablå

14:00
UR Samtiden14:00 Om boken Manifest - för ett socialt arbete i tiden. 14:30 Det räcker inte med metod. 14:40 Ungdomar med erfarenhet av samhällets dygnsvård. 14:55 Ungas delaktighet i europeiska städer. 15:10 Förorten och det sociala arbetet som försvann. 15:20 Göteborgs stads arbete mot radikalisering. 15:40 Socialt arbete i en idéburen organisation. 16:00 Kreol, fötter och inte rötter. 16:20 Områdesarbete och social mobilisering. 16:45 Agera på vår tids samhällsutmaningar. UR.
17:00
Nypremiär för MS LofotenMS Lofoten togs i drift 1964 och är en av de båtar som trafikerar Hurtigruten utmed norska kusten. Nu har båten genomgått en omfattande invändig renovering, med syfte att återskapa interiören, så som den såg ut när båten en gång togs i drift.
17:05
DrömturenDel 4 av 4. Äventyrarna Cecilie Skog och Aleksander Gamme har själva uppfyllt många av sina egna resdrömmar. Nu hjälper de andra att genomföra sina drömturer och vildmarksäventyr. Ända sedan hon var liten har Camilla hört pappans historier om den isolerade och väderpinade fjälltopp i Jotunheimen, där han bodde som väderobservatör ett år i sin ungdom. Camilla som förlorade sin mamma vid 12 års ålder vill nu besöka platsen med pappan, innan det är för sent. En känslostark tur väntar Camilla och väninnan Merete, som också följer med i äventyret.
18:05
AntikmagasinetVarför fångar den gustavianska stilen fortfarande vårt intresse, vad är det som är så fängslande med Gustav III:s dagar? Historikern Dick Harrison och antikexperten Rickard Thunér samtalar med programledaren Li Pamp om praktmöbler, kungliga slott och om hur Sverige såg ut då. Del 10 av 12: Gustavianska epoken.
18:35
I matindustrins spårFisk. Journalisten Nelufar Hedayat fortsätter sin resa i matindustrins spår. Denna gång handlar det om hur våra hav mår. Fiskbestånden sjunker. Forskare varnar om att om vi fortsätter med överfisket kommer det inte att finnas någon fisk kvar i haven år 2050. Brittisk faktaserie från 2018. Del 5 av 8. UR.
19:15
Civilisationens historia – den skapande människanProfessor David Olusoga visar vad som kan hända när civilisationer möter varandra. Allt från krig till storslagen kulturell utveckling. Människans kraft och vilja att skapa något större än sig själv särskiljer oss från djuren. Att uttrycka sig genom konst, arkitektur eller språk är olika delar av det som skapat civilisationer och en central del av att vara människa. Del 6 av 9: Spännande möten.
20:10
Sengångarnas fosterhemDet har visat sig att sengångare knappast gör skäl för namnet, utan är sociala varelser som i mycket liknar primater. På senare år har sengångarreservaten blivit fler allteftersom civilisationen trängt ut dem ur deras naturliga miljöer. Den spanska journalisten Ana Salceda, som under två år tog hand om en föräldralös sengångarunge, reser till Panama, Costa Rica och Colombia för att besöka nätverk av människor som jobbar för att lära sig mer om sengångare för att kunna skydda dem.
21:00
Dokument utifrån: Vägen till brexitNär hundratusentals migranter vill in i Europa skakar EU i sina grundvalar. För första gången berättar Europas presidenter och ministrar om vad som skedde bakom kulisserna när migrationskrisen hotade att splittra den sköra gemenskapen. Skepsisen mot EU ökar och Storbritanniens utträde rycker allt närmare. Del 2 av 3.
22:00
Japan genom årstidernaVildmarken i norr. En resa i det traditionella Japan där hantverkstraditioner och en kärlek till naturen står i fokus. Träffa familjen som lämnade storstaden för att börja med att tillverka ost och kvinnan som räddar hästar från slakt. Eller varför inte bada i varma källor. Del 1 av 5. UR.
22:55
Nationalskattens hemligheterShugborough Hall i Staffordshire. Det blir besök på slottet Shugborough Hall i Staffordshire, som förändrades och moderniserades i mitten av 1700-talet. Kändisfotografen Patrick Lichfield flyttade in i en flygel på mitten av 1960-talet. Det blir även en virtuell visning av fotopionjären William Henry Fox Talbots bilder från 1840-talet. Del 2 av 6. UR.
23:35
Min hjälte från förr
Mount Saint Helens vulkanutbrott. Vi träffar människor vars liv korsats på grund av ett vulkanutbrott och som nu återförenas. Mindy söker en forskares familj för att berätta för dem om hur han räddade hennes liv. Och Sue vill hitta helikopterpiloten som räddade henne från säker död. Amerikansk serie från 2018. Del 2 av 6. UR.
00:25
Närkontakt med PlutoJust nu rasar NASA:s rymdfarkost New Horizons fram genom rymden, på väg dit ingen rymdraket tidigare kommit: Den tredje zonen. Den alldeles yttersta delen av vårt solsystem, där den till stor del outforskade dvärgplaneten Pluto finns. En planet ingen är säker på hur den egentligen ser ut, och där man räknar med att rymdforskningen kan hitta revolutionerande fynd. Om hur vårt solsystem, och vår egen jord, egentligen skapades.