
Kock på resa
Familjen i Washington DC. Carlton McCoy återvänder hem till Washington D.C. för att upptäcka sin hemstad. Här är krabbätande en självklarhet liksom Go-Go-musik och gatans myllrande ljud, men entreprenörer och skickliga kockar omdefinierar nu kulturen. Del 3 av 6. UR.
Om programmet
Kocken Carlton McCoy är på upptäcktsresa. Som klassiskt skolad kock, mästersommelier och trendsättare söker han platser där mat, musik, konst och kultur möts. Han reser från Seouls livliga gator till flodstäderna längs Mississippi och utforskar mat, vin och kultur under omvandling. Carlton McCoy undersöker både likheter och olikheter världen över och lyfter fram det som förenar oss alla.
Produktionsår
2022Kan ses till
31 december 2026Publicerades
17 februari 2025internationell titel
Nomad with Carlton McCoyMedverkande
Carlton McCoy
- 1
Kock på resa
Gemenskap i Mississippi. Seriestart. Carlton McCoy utforskar den mytomspunna regionen Mississippideltat där man hittar blues, fantastisk mat och pittoreska småstäder. Han beger sig från New Orleans mot Memphis längs med Mississippifloden, en väg som präglat USA på många sätt. Del 1 av 6. UR.
- 2
Kock på resa
Nytänk i Paris förorter. Carlton McCoy åker till Paris, till de växande förorterna ”Banlieues Parisiennes”. Här i mångkulturella områden utforskar han maten och kulturen som formas av afrikanska och asiatiska immigranter. Han undersöker även hur banlieue-kulturen påverkar centrala Paris. Med besök på Elyséepalatset och på en Michelinrestaurang finslipar han sina kulinariska kunskaper. Del 2 av 6. UR.
- 3
Kock på resa
Familjen i Washington DC. Carlton McCoy återvänder hem till Washington D.C. för att upptäcka sin hemstad. Här är krabbätande en självklarhet liksom Go-Go-musik och gatans myllrande ljud, men entreprenörer och skickliga kockar omdefinierar nu kulturen. Del 3 av 6. UR.
- 4
Kock på resa
Toronto - en smältdegel. Toronto är en av världens bästa matstäder, och det är just det som lockat Carlton McCoy hit. Stadens mat och kultur präglas av de många immigranterna som bor här. Toronto blivit en möjligheternas stad för många, men det finns också utmaningar för nykomlingar. Del 4 av 6. UR.
- 5
Kock på resa
Gammalt och nytt i Sydkorea. Carlton McCoy besöker Sydkorea för första gången. Ett land han känner enbart via kärleken till koreansk mat. Han reser tillsammans med sommelieren Kyungmoon Kim och Michelin-kocken Hooni Kim. Tillsammans utforskar de Koreas rika dryckeskultur och utsökta mat. En roadtrip som tar dem från Seoul vidare ut på landet. Del 5 av 6. UR.