Hoppa till huvudinnehåll
Spara programmetTill programmet

Matchocken

Tidslinje28 min
Avsnitt 1

Fårkött. Kocken Christer Rødseth brinner för att minska matsvinnet. I Norge kastas över 35 miljoner kilo kött varje år och de norska fryshusen är fulla av fårkött. Gry och Kristofer Hivju får i uppdrag att få fårköttet tillbaka på det norska middagsbordet. Del 1 av 5. UR.

Om programmet

Förutom att vara en känd, medaljvinnande kock med kaptensarmbandet för det norska kocklandslaget, brinner Christer Rødseth för att minska det enorma matsvinnet. Den norska regeringen syftar till att halvera norskt matavfall till år 2030, men enligt FN:s klimatrapport måste detta hända nu. Christer besöker fem norska kändisar och hjälper dem att förstå allvaret och visar vilken typ av delikatesser de kan trolla fram med mat som var tänkta att hamna i soptunnan.

Produktionsår

2019

Kan ses till

30 juni 2025

Publicerades

30 juni 2021

internationell titel

Matsjokket

Medverkande

Christer Rødseth

Kristofer Hivju

Gry Hivju

Avsnitt

Relaterade program